top of page

Cât mai avem până la mindsetul de milionar?

Alexandra Macsim

Voluntar

@MMIRomânia

Ray of Light

Când auzi cuvantul „milionar” imediat te gândeşti la bani, la milioane, la destinaţia atinsă de o persoană. Foarte rar, te gândeşti la călătoria propriu-zisă şi mai ales la paşii sau deciziile luate de o persoană care a atins un nivel financiar de milioane.

95696291_2836098329832276_31549817346724

Mindsetul de milionar sau româneşte spus “mintea” de milionar implică pe lângă cei şapte ani „de acasă”, o viziune clară şi credinţa în forţe proprii.

 

Un milionar este cel mai des descris prin următoarele:

  • Atitudine plină de încredere.

  • Deschidere spre orice posibilitate şi oportunitate.

  • Competiţia este doar cu sine, iar ceilalţi sunt mereu coechipieri.

  • Flexibilitate – indiferent de obstacole, se vor găsi soluţii.

  • Riscul este un prieten bun pentru că aduce creştere şi cunoaştere preţioasă.

  • şi nu in ultimul rând, valoarea este pusă pe tot si toate, de la propria sănătate fizică, emoţională, mentală, la hainele purtate şi comportamentul în societate.

  • ...şi lista poate continua.

 

Ce au românii în comun cu acest mindset?

Munca noastra nu este eficientă. Nu avem un plan bine stabilit. Noi, românii suntem muncitori, toţi, însă nu gândim înainte pentru a fi şi eficienţi. Suntem campioni la a sari etape. Pe de o parte nu le cunoaştem, pe de alta parte societatea ne împinge spre acest drum, ce duce spre o destinaţie, dar nu şi cea dorită.

Dorinţele ne sunt străine. Imaginea de milionar şi viaţa de milionar nu este o destinaţie dorită de un roman obişnuit. Mai ales în subconştient, în mintea românului  există foarte multe motive şi explicaţii şi credinţe care îi limiteaza paşii spre pozitia lui mult îndreptaţită de milionar. De aceea, majoritatea românilor care au atins Milionul, au facut acest lucru in strainatate, unde spiritul de turmă tinde mai mult spre succes, afaceri înfloritoare şi prosperitate împreună.

Valoarea ne este straină. Prea puţini punem valoare pe noi înşine şi pe ţara noastră. Este poosibil să nu ştim cum să facem acest lucru. De aceea , privim mereu peste graniţă şi tânjim să „avem o ţară ca afară” pentru că „iarba vecinului este mereu mai verde” şi mai ales pentru că nu ştim cât de preţioase sunt valorile noastre şi mai ales, cât de valoroşi suntem noi, ca oameni.

Lipsa de speranţă şi neîncrederea, apatia şi pesimismul sunt la ele acasă. Expresii auzite la tot pasul ca “noi suntem leneşi/în ţara asta nu se face nimic/ nu se va schimba nimic niciodata” arată adevărul despre neamul românesc.

Multa frică există in mintea românului. Schimbarea este de ordinul necunoscutului, un fel de bau-bau, şi alegem mereu siguranţa financiară, fie ea cu bani puţini, în detrimentul asumării unui risc şi  manifestarii valorii şi calităţilor personale la nivelul cel mai înalt.

Viziunea lipseşte pentru că gândim pentru termen scurt şi credem că faptele noastre nu au consecinţe decât până mâine.

 

Saaaau toate acestea pot fi doar mituri. Idei false şi trecute despre românul de altădată.

Tot ceea ce ai citit mai sus este despre trecutul românilor. Despre românii de ieri. Pentru că de o bună vreme, românii fac o treabă extraordinară şi în ţară şi în afara ei. Forbes Romania a apărut special pentru există români milionari. Top 100 cei mai bogati români împreună cu Revista Capital şi Gala Capital sunt alte dovezi clare şi evidente.

Suntem români, suntem valoroşi, suntem milionari.

Suntem rezilienti. Rezistăm, muncim mult şi mulţi dintre noi muncesc eficient.

Invatam repede si ne adaptam repede. Daca vrem, putem orice. Important este sa ne dorim noi, de astazi incolo si apoi nu ne mai opreste nimic.

Suntem competitivi. De multe ori, unii cu altii, dar foarte mulţi deja ştiu că singurul competitor valid este omul din oglindă.

Suntem inimoşi, deschişi spre nou, doritori de dezvoltare şi evoluţie pe toate planurile. Suntem campioni la multe domenii în competiţii mondiale. Suntem Români Milionari.


De aceea, răspunsul la întrebarea din titlu, cât mai avem până la mintea de milionar, este: Cât vrem noi! Poate fi o zi, un an, o viaţă întreagă. Numai de noi depinde să începem această călătorie chiar acum.

Şi un aspect important al mentalului este ca se poate modifica, educa, re-crea. Un mod minunat prin care tu poti face asta pentru tine este sa urmezi cursurile noastre si sa le alaturi comunitatii noastre Millionaire Mindset Inspired, pentru ca noi asta facem aici, inspiram!

bottom of page