top of page

Cum să îți cauți job în perioada de criză?

Angela Roșu

Consilier în carieră

@ViitorulMeu

Office Space

SFATUL EXPERTULUI

ÎN ANGAJABILITATE:

Să îți cauți un job este un job în sine. Schimbarea  locului  de muncă este o provocare pentru oricine. Indiferent de vremurile în care ne aflăm şi de experimența profesională pe care o deținem.

angela rosu - viitorul meu.png

Cum putem fi, însă, eficienți, într-o perioadă care nu este nici extrem de prietenoasă cu ofertele de angajare?

Vestea bună este că oamenii buni şi performanți sunt mereu doriți de angajatori. Uneori trebuie doar să schimbăm strategia de căutare. Și asta pentru a avea rezultatele pe care le aşteptăm.

Iată câteva tips&tricks pentru a creşte şansele de angajabilitate în perioada aceasta:

1.Fii vizibil!

Reîmprospătează-ți profilul de Linkedin şi CV-ul pe platformele de angajare, astfel încât angajatorii să fie la curent cu cele mai recente rezultate şi activități profesionale ale tale.

2. Realizează un profil/CV coerent

Fiind clar şi concis, va evidenția experiența relevantă, rezultatele şi competențele cheie pe care le deții.

3. Fă research în piață

Află care sunt companiile care au joburi deschise în perioada aceasta şi care au încă puterea financiară de a face noi angajari, în ce domenii se continuă activitatea, care ar fi mediul în care te-ai potrivi.

4. Contactează direct potențialii angajatori

Nu oricare angajatori. Ci aceia care ar putea fi interesați de profilul tău şi care îşi desfăşoară în continuare activitatea. Prezintă-le pe scurt experiența ta, obiectivul profesional şi rezultatele majore.

5. Fii optimist!

Uneori căutarea unui job poate fi copleşitoare indiferent de moment şi ne poate tăia entuziasmul de a fi conectați mereu la noutățile din piața muncii.

 

Un plan de acțiune bine definit, o conectare permanentă la piața muncii, perseverența şi optimismul sunt atuurile care te țin angajabil şi care te sprijină în obținerea rezultatului profesional dorit.

_

articol preluat de pe viitorulmeu.ro

-

Dacă dorești să contactezi un consultant ViitorulMeu, poți scrie un mail la: consiliere@viitorulmeu.ro

Pentru mai multe detalii despre implicarea  acestui partener în campania MMI Romania, #FacSchimbariSaCresc, poți intra aici: click

bottom of page