bine ai venit în comunitate!
Roluri disponibile
-
Content si copywriter - 2 roluri
-
Specialist strategie marketing si comunicare - 2 roluri
-
Editor video - 2 roluri
Vrei să fii și tu voluntar?
Scrie-ne la hr.mmi.romania@gmail.com și revenim cu un telefon să aflăm împreună ce rol ți s-ar potrivi.
ce înseamnă să fii voluntar? :)
Mai jos vei găsi câteva informații care să te ajute să începi cu o înțelegere cât mai bună
cine suntem și ce facem
MMI Romaia s-a născut în iulie 2019 din dorința de a-i ajuta pe cei dornici de a-și schimba tiparele mentale înspre curajul de a-și urma viziunea și de a-și pregăti un viitor financiar cu 6 zerouri.
Detalii despre fondatori poți găsi pe home page-ul acestui site sau dând click direct aici.
Comunitatea integrează în acest moment peste 450 de membri exploratori în social media și participanți la evenimente, alături de 2 membri fondatori și peste 15 voluntari.
În această structură am creat în numai câteva luni 5 evenimente, 4 canale de comunicare și acum plănuim să aducem și mai multă creștere prin ajutorul tău și a noilor voluntari care se vor alătura zilele acestea. Pentru mai multe detalii despre planurile pe care le avem, poți găsi informația pe aceeași pagină ca mai sus (aici)
unde suntem prezenți
Comunicăm prin 4 canale de informare cu profesioniștii care se află în comunitate și cu fanii acesteia.
Te invităm să dai și tu like și join pe ele, să fii informat și să poți înțelege mai bine ce este comunitatea!
Canalele:
Facebook page: aici
Facebook group: aici
Linkedin page: aici
Direct mailing - newslettere lunare: înscrierea aici
Mai multe info:
Site: aici
Site - pagina de evenimente: aici
Site - catalogul de business: aici
beneficiile tale ca voluntar
brand personal și vizibilitate
Îți construiești un brand personal în fața a câteva sute de antreprenori.
noi expertize
Îti dezvolți competențe noi pentru că lucrezi cu oameni de la care înveți și ai task-uri care sunt în afara ariei tale de expertiză: marketing, PR, comunicare, branding, organizare de evenimente, jurnalism, social media, intraprenoriat.
noi competențe căutate de angajatori
Ai posibilitatea să îți dezvolți cele mai căutate competențe pe piața muncii: spirit de echipă, gândire analitică, capacitate de planificare și prioritizare, responsabilizare, autonomie.
adaugi în portofoliu un proiect nou
Adaugi un proiect nou, cu vizibilitate notabilă, care poate reprezenta un adaos de expertiză sau credibilitate în CV-ul tău sau în portofoliul de proiecte ale business-ului tău.
timpul alocat și contribuția ta
Lucrăm în echipe, dar de acasă, iar numărul de ore pe săptămână este ales de fiecare voluntar în funcție de timpul disponibil. Important este ca fiecare voluntar să contribuie cu cel puțin 1 oră pe săptămână (calculată în afara timpului alocat pentru meetingul video online periodic. Meetingurile se organizează separat pentru fiecare echipă o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, seara, după program (de obicei de la 18:00 sau 19:00, dar se pot programa și la alte ore, în funcție de disponibilitatea membrilor fiecărei echipe). În rest, comunicăm pe Slack cu membrii echipei în care lucrăm, dacă avem de împărtășit idei sau vrem să ne sfătuim.
cum colaborăm în echipe
Pentru a respecta timpul colegilor și a nu afecta rezultatele proiectelor te rugăm să respecți următoarele reguli de conduită și implicare:
Stabilim fiecare cu ce putem contribui (task-ul asumat și deadline-ul) și anunțăm colegii – în chat sau la meetinguri. ATENȚIE! De asemenea, anunțăm colegii și când NU mai putem să facem ce am promis.
Cerem ajutorul – Întotdeauna vom avea colegi care pot prelua un task de la noi, astfel încât sa nu afectăm rezultatele proiectelor și munca întregii echipe să fi fost în zadar.
Ne întrebăm unii pe alții despre stadiul task-urilor ca să putem să ajutăm.
Nu așteptăm “sa ni se dea” informație de la colegi, ci o cerem – responsabilitatea primirii informației stă în ambele părți într-o colaborare.
Ne concentrăm pe rezultatul proiectului, nu numai pe task-ul personal. Ne interesăm de stadiul proiectului în fiecare săptămană. Încurajăm proactivitatea și descurajăm mentalitatea “eu mi-am facut partea mea”.
Venim cu idei de îmbunătățire, chiar și în arii care nu au legatură cu task-urile noastre sau echipa din care facem parte.
Pauzele trebuie anunțate, indiferent dacă sunt pentru o saptămână, o lună sau definitive. Pauzele vor fi anunțate în chatul echipei din care faci parte. ATENȚIE! E oricând ok să luăm pauză, însă lipsa comunicării din partea noastră poate afecta munca unei echipe și chiar a imaginii întregii comunități.
cum comunicăm în echipe
Chat-urile de Slack
chatul "MMI - toti voluntarii"
Ai fost invitat în Slack în chatul "MMI - toti voluntarii". Am creat acest chat pentru toți voluntarii din comunitatea MMI Romania care formează echipa de implementare a proiectelor comunității. Chatul are 4 utilități:
1. De fiecare dată când se alătură un nou voluntar, este invitat aici pentru a avea acces la informație și a face cunoștință cu restul echipei.
2. Stabilirea meetingurilor cu toată echipa pentru a-și sincroniza toți voluntarii programul și a stabili o zi și o oră de comun acord - acest proces poate insemna crearea unui pol unde membrii votează variantele de întâlnire.
3. Comunicarea de către fondatori sau a altor membri ai echipelor de lucru a informațiilor și anunțurilor de interes pentru toți voluntarii.
4. Chaturile servesc și împărtășirii ideilor proprii cu restul echipei (idei de îmbunătățire a comunicării, idei de proiecte noi etc.).
5. Găsirea mai ușoară a unui coleg voluntar în cazul in care nu sunteți prieteni pe Facebook.
Atenție! Acest chat nu se va folosi pentru cerut informații tehnice și dezbătut idei - pentru acest tip de proces se vor folosi chat-urile individuale ale echipelor de lucru sau te va contacta o persoana din echipa ce este vizată de subiect separat, în privat.
chaturile sub-echipelor
În funcție de categoria tipurilor de task-uri și a proiectelor pe care le dezvoltăm avem 3 chaturi separate, care servesc celor 3 sub-echipe: 1. Promovare, 2. Organizare evenimente și 3. Interviuri și articole. Chaturile acestea se asigură că nu ajunge informație inutilă la toți voluntarii comunității, ci numai la cei din echipa în cauză, și au 4 utilități:
1. De fiecare dată când se alătură un nou voluntar echipei respective, i se dă acces aici pentru a avea acces la informație și pentru a face cunoștință cu restul echipei.
2. Stabilirea meetingurilor cu echipa de proiect.
3. Sharing de informații utile sau a ideilor proprii cu restul echipei (fie ele idei pentru proiectul în care te afli, idei de îmbunătățire a comunicării, fie idei de proiecte noi).
Reguli de comunicare în chaturi:
-
CUI ADRESĂM MESAJELE:
Mesajele, de preferat, trebuie să fie adresate către cel puțin 2 persoane pentru a fi relevante pentru acel chat. Dacă mesajul este dedicat unei singure persoane, trebuie trimis în privat acelei persoane. Dacă nu este un mesaj pentru toată lumea, se specifică pentru cine este prin tag (ex: @Gigel Popescu și @Cristinel Ionescu, vă rog să trimiteți informația!).
-
STRUCTURA:
Mesajul trebuie să fie scurt, însă trebuie să atingă toate punctele cheie astfel încât să existe cât mai puține reply-uri de la colegi cu întrebări. Trebuie să conțină o cerință sau o indicație clară la sfârșit.
-
RASPUNS LA MESAJE:
Nu se dă reply că ai citit, pentru că este deja vizibil. Pentru aprecieri avem emoji-urile pe care le poți bifa direct pe mesajul primit (cred că poți să îți imaginezi ce ar însemna să răspundă toți membrii chatului pentru fiecare anunț. Și dacă ai să îi transmiți numai celui care a scris ceva în plus, care nu privește membrii chatului, îi vei putea scrie în privat.
angajamentul tău
autonomie
Coordonarea se face prin transmiterea obiectivelor de la cei doi co-fondatori către echipe, însă echipele sunt auto-guvernate = membrii echipelor stabilesc modul de lucru și pașii pentru a atinge obiectivele și lucrează împreună sau separat. Îți asumi task-uri și deadline-uri proprii și le comunici echipei.
seriozitate
Anunți dacă nu poți face task-ul asumat, în timp util, pentru a putea să îl preia un alt coleg.
flexibilitate și spirit de echipă
Forma de lucru este flexibilă - nu avem info de la început pentru proiecte pentru că acestea apar organic, în funcție de nevoile pe care le reperăm și ne place să ne mișcăm repede! Structura nu e fixă, deci modul de lucru este unul modern, dinamic și adaptativ. Întotdeauna membrii echipelor pot veni cu îmbunătățiri, inclusiv în modul de lucru și eficientizarea proceselor. Atitudinea este una intraprenorială, creativă și de îmbunătățire continuă.
ce urmează?
până acum...
Ai citit anunțul pe Facebook sau Linkedin, ai fost adăugat într-un chat de Slack și ai văzut câteva informații despre un meeting de onboarding care va avea loc peste câteva zile.
ce se întâmplă la meeting?
Ne cunoaștem între noi - ne prezentăm și aflăm motivațiile și dorințele personale pentru intrarea în comunitate.
Cele 2 fondatoare vor prezenta informații despre comunitate (vei afla care e viziunea și care sunt obiectivele pe anul acesta).
Vei afla ce înseamnă voluntariatul în MMI Ro și modul de lucru.
Îți vei putea alege rolul și echipa de lucru în funcție de dorințele/nevoile/obiectivele proprii.
ce se întâmplă după aceea?
În prima săptămână:
- vei afla despre următorul meeting la care vei participa alături de colegii tăi, online (te rugăm să le ceri datele de acces colegilor din echipa ta pentru programul pe care îl folosim pentru conferințele online)
- vei putea avea acces la materialele din Gdrive-ul echipei și la documentul care centralizează deciziile fiecărei întâlniri (de asemenea, te rugăm să le ceri colegilor de echipă accesul)
Îți vei stabili și începe primele task-uri
În a doua săptămână:
- vei avea deja primele task-uri duse la capăt
În a treia săptămână:
- colegii îți vor putea evalua seriozitatea și implicarea pentru a decide dacă se pot baza pe tine ca voluntar
- vei putea hotărî dacă rămâi în această echipă sau vrei să optezi pentru o alta și vei comunica colegilor decizia ta
ATENȚIE! Daca alegi altă echipă, o vei lua de la capăt cu procesul în următoarele 3 săptămâni. La sfarșitul acestor 3 sau 6 săptămâni vei putea să ai o idee destul de clară dacă ți se potrivește voluntariatul la noi și să iei decizia de a rămâne sau nu în calitate de voluntar în comunitate. Ca în orice parteneriat, decizia o vom lua de ambele părți, această perioadă fiind una de probă atât pentru tine, cât și pentru noi.
În următorele 2 luni:
Dacă rămâi alături de noi, vei mai avea o discuție de verificare de status cu unul dintre voluntarii seniori. Bineînțeles că poți oricând să vorbești și să te sfătuiești cu acesta pe parcursul întregii perioade cât timp ești voluntar și este chiar indicat să ceri tu ajutorul dacă ai nevoie, nu să îl aștepți.
atenție
(mesaj pentru grăbiți)
Dacă nu ai răbdare, nu citești cu atenție sau pur și simplu nu acorzi importanță informațiilor de mai sus și acestui proces, înseamnă că nu te potrivești valorilor și principiilor după care funcționăm în comunitate și te invităm să te gândești serios dacă îți dorești să vii alături de noi.
Ne dorim în echipă colegi care pot da dovadă de seriozitate, asumare, spirit de echipă, pe care să putem conta și care să își dorească experiențe de învățare într-un cadru profesionist cu standarde clare. Ești o astfel de persoană?
Dacă da, ai alături de noi un teren de antrenament pe care poți să explorezi, să te dezvolți și să îți pui în aplicare idei de proiecte s.a.m.d. Cerul nu mai este limita de mult timp! :)