top of page

Tactici care îți aduc rapid rezultate  în Social Media – (2)

97999184_752766028861037_502549553030260

SFATUL EXPERTULUI

ÎN PROMOVARE:

Amalia Buhaev

@district30

amalia%20buhaev%20-%20district30_edited.

Ladies and gentlemen, cum vă iese aplicarea tacticilor de marketing în Social Media, despre care povesteam în urmă cu câteva săptămâni?

 

Din această parte a baricadei, în lucrul cu clienții, concluzia după două luni de distanțare socială vine să întărească ideea că unde-i implicare și muncă făcută cu cap, apar și rezultate bune de tot.

Pregătește-te, în continuare, pentru și mai multă informație și aruncă o privire peste acest articol. Noi tactici de marketing faine abia așteaptă să intre în vizorul tău și să fie puse în aplicare.

1. Intră în legătură cu prietenii brandului tău și solicită feedback. 

Clienții care au rămas alături de tine în continuare, aceia care au devenit chiar prieteni ai brandului tău, sunt mină de aur. Contactează-i direct, mulțumește-le și poți chiar să îi răsplătești într-un mod în care te simți confortabil: cu un produs / serviciu cadou, un discount, acces la resurse gratuite sau orice consideri relevant. Transmite-le, totodată, că feedback-ul lor este foarte valoros și că apreciezi foarte mult dacă ar putea să te susțină în mediul online printr-o postare personală sau un story care să îți fie dedicate.

2. Focus pe Customer Service

Consumatorii chiar folosesc Social Media pentru întrebări despre produse sau servicii, atât înainte, cât și după ce au cumpărat. Felul în care tratezi solicitările lor poate genera reacții pozitive sau negative. Astfel, caută să înțelegi cât mai bine solicitarea lor și răspunde-le cât mai repede posibil.

3. Încurajează interacțiunea cu publicul din online. 

Lansează conținut care încurajează consumatorii să interacționeze cu tine în comentarii sau să îți scrie mesaje. Un alt lucru pe care îl poți face este să răspunzi în comentarii la postările pe care le fac utilizatorii online sau brand-urile care au tangență cu afacerea ta. Pe de altă parte Facebook Pool este unul dintre cele mai valoroase și mai facile forme de interacțiune cu cei care apreciază produsul tău și te urmăresc în mediul online. Îți oferă posibilitatea să colectezi feedback, dar mai mult decât atât, prin simplul fapt că implici comunitatea în acțiunea ta online, determină creșterea gradul de empatie cu brandul, produsele sau serviciile pe care le promovezi.

 

4. Aliază-te cu persoane influente

Identifică acele persoane din industrie care sunt cunoscute pentru experiența sau expertiza lor în domeniu, prezintă-le produsul sau serviciul tău și oferă-l gratuit spre testare. Solicită feedback și dezvoltă colaborări cu acele persoane care au îndrăgit produsul sau serviciul tău. Roagă-le să povestească mai departe despre experiența avută și să ofere cât mai multe inside-uri urmăritorilor lor.Inclusiv angajații tăi pot fi acele persoane influente de care ai nevoie. Implică-le în comunicare și încurajează-i să povestească despre produse sau despre experiențele lor la muncă, atașamentul față de job sau orice altceva consideri relevant pentru a genera un conținut cu tentă emoțională.

5. Adaptează conținutul pe care îl creezi pentru fiecare platformă

Ceea ce prinde pe Facebook, este foarte probabil să nu prindă pe LinkedIn sau pe Instagram. Dacă ești în situația în care ai același conținut pe care îți dorești să îl distribui pe toate platformele, adaptează forma în care îl prezinți și mai ales copy-ul. Postările pe LinkedIn vor fi mai apreciate dacă le vei pune într-o lumină profesională, în timp ce pe Instagram sau Facebook optează pentru o prezentare user-friendly, cu un ton of voice mai casual.

6. Focus pe #

Hashtag-urile continuă să fie vitale în Social Media. Asta nu înseamnă că vei încărca postările cu hastga-uri, ci că vei încerca să le găsești și să le folosești doar pe cele relevante pentru tine. Instagram îți permite să adaugi maxim 30 de # per postare, dar pe Facebook sau pe LinkedIn este suficient să folosești 1-2 # într-o singură postare, astfel încât să rămâi într-o zonă agreabilă. Poți să-ți creezi propriul hashtag în jurul căruia să strângi comunitatea sau să te legi de context și să folosește acele hashtag-uri în trend într-o zi marcată de un eveniment național sau internațional, cum ar fi #ValentinesDay, #CatDay sau #CoffeDay. De asemenea, folosește-te de generatoarele de #, astfel încât să le identifici mai bine pe cele din nișa ta, așa cum sunt All Hashtag sau Instavast. Pe de altă parte, un hashtag original și dedicat brandului poate aduce o mulțime de beneficii. Odată propulsat în vizorul publicului, poți încuraja folosirea lui și astfel vei ajunge mai repede la conținutul pe care utilizatorii brandului îl creează în Social Media. Ulterior, îl redistribui pe conturile tale și astfel creezi o legătură mai puternică cu clienții tăi.

7. Oferă un preview behind the scenes prin Live-uri

Consumatorii apreciază să descopere latura umană a unui brand. Chiar dacă majoritatea interacțiunilor se desfășoară virtual, conexiunea cu oamenii și cu provocările din spatele unei afaceri continuă să fie un cârlig suficient de puternic și favorizează dezvoltarea unei comunități care apreciază și valorile tale, nu doar produsele sau serviciile pe care le vinzi. Live-urile pe Facebook sau IGTV sunt instrumente pe care le ai la îndemână și îți permit să împărtășești „secretele” din culise și să creezi un conținut remarcabil.

8. Folosește-te de puterea GIF-urilor sau a Meme-urilor. 

GIF-urile și meme-urile sunt o modalitate excelentă prin care poți adăuga umor în comunicare și poți dezvolta o personalitate unică pentru afacerea ta, în mediul online. În plus, ambele tind să genereze mai multă interacțiune decât imaginile statice cu text. Poți crea un meme pe Meme Generator, iar pentru GIF-uri inspirația vine de pe GIPHY.

9. Promovează targetat. 

Ai opțiuni detaliate de targetare mai ales în Facebook, care îți pemit să ajungi în atenția publicului tău țintă. Și aici nu vorbim doar de date demografice, ci și de interese sau de etape din viața utilizatorilor – spre exemplu persoane care s-au logodit în ultimele luni sau ani, titulaturi ale locurilor de muncă sau venituri.

 

 

Și aici încheiem shot-ul de inspirație de azi. Dacă îți dorești să-ți reîmprospătezi memoria cu tacticile prezentate în partea întâi, găsești articolul aici.

Dacă ai nevoie să îți treci rapid afacerea în online sau doar de o comunicare mai bună în această perioadă, ia în calcul și lucrul cu specialiști în domeniu. Dă-ne un semn și s-ar putea să descoperi că este mai avantajos decât credeai. Vezi cum ne poți contacta aici. 

 

În următorul articol vom continua să îți prezentăm și alte tactici pe care le poți pune în aplicare în Social Media, astfel încât să obții rezultate repede. 

 

Pe curând!

Amalia @district30

_

Dacă dorești să contactezi un consultant district30, poți scrie un mail la: amalia.buhaev@district30.ro

Pentru mai multe detalii despre implicarea  acestui partener în campania MMI Romania, #FacSchimbariSaCresc, poți intra aici: click

bottom of page