top of page

Tactici care îți aduc rapid rezultate  în Social Media – (1)

georgia-de-lotz--UsJoNxLaNo-unsplash.jpg

SFATUL EXPERTULUI

ÎN PROMOVARE:

Amalia Buhaev

@district30

amalia%20buhaev%20-%20district30_edited.

Ce ar fi comunicarea online fără Social Media? Imaginează-ți o primăvară fără copaci înfloriți. ☺

În realitate, mulți dintre noi începem ziua cu telefonul în mână, iar asta implică și o sesiune de Facebook sau Instagram de unde luăm pulsul zilei. 

Social Media a devenit o componentă foarte imporantă în mixul de marketing, cu atât mai mult acum, când distanțarea socială a lăsat mai mult loc pentru socializarea virtuală. Acolo unde sunt oamenii, tot acolo este necesar să fie și business-ul tău.

 

În articolul trecut vorbeam despre ce platforme de comunicare să alegi în funcție de targetul tău si în mod firesc, iată-ne aici, la pasul următor.

În continuare îți prezentăm cele mai bune tactici de marketing pe care să le aplici în Social Media, dacă îți dorești rezultate rapide, dar și pe termen mediu și lung.

 

1.Conținut video: postări, Facebook Stories și YouTube

 

Dintre toate tipurile de conținut, cel video obține considerabil mai multe vizualizări. Asta înseamnă că ai șanse să fii văzut de mai multă lume. Totodată, video este un instrument puternic de comunicare, dar este foarte important și unde îl plasezi sau cum îl adaptezi, dacă îți dorești rezultate.

Pentru consumatorul de astăzi, YouTube este al doilea motor de căutare după Google și platforma numărul 1 în explorarea de noi produse și servicii. În mod similar, Facebook Stories funcționează ca un cârlig pentru consumatorii care își doresc să afle despre produse, să inițieze o conversație cu brandul și într-un final să cumpere. Pe de altă parte și postările video din feed pot avea un impact major în strategia de marketing.

 

De ce trebuie să ții cont în realizarea materialului video?

 

  • Conținut adaptat platformei

Dacă alegi să postezi conținut video în Facebook Stories, acesta trebuie să fie realizat în format vertical și să nu aibă mai mult de 15 secunde pentru a fi de impact. De celaltă parte, pe YouTube sunt foarte apreciate materialele video detaliate, în format landscape. 

 

Pentru postarile de feed optează pentru filmulețe sau animații scurte de 10 secunde. Inclusiv postările de pe blog ar putea fi transformate în clipuri de preview, cu text subtitrat. Ca să poți identifica tipul de material video care prinde cel mai bine la publicul tău testează, testează și iar testează.

 

  • Creează cu gândul la audiența ta

Consumatorii caută informații despre produse în Facebook Stories, astfel că, pentru început, ponește de la posibilele întrebări pe care aceștia ți pe pot adresa și vino în întâmpinarea lor cu materiale video care să ofere un răspuns. Pe YouTube poți crea un video detaliat despre cum funcționează produsul sau serviciul tău.

 

  • Adu în prim plan cea mai importantă informație

Clipul tău va fi mai urmărit și apreciat dacă începi cu un vizual îndrăzneț sau cu un text mare și bolduit. Este o bună modalitate să atragi atenția încă de la început, pentru a-i determina pe consumatori să te urmărească în continuare.

 

  • Plasează un CTA (call to action)  și la începutul clipului

Încurajează-ți publicul să afle mai multe despre produsul sau serviciul tău, menționând încă de la început ce urmează să prezinți în acel video.

2.Exploatează avantajele Live-urilor pe Instagram sau Facebook

 

Live-urile sunt una dintre cele mai bune metode prin care te poți conecta cu publicul țintă, într-un mod autentic, transparent și interactiv.

Spre deosebire de Story-uri sau videoclipurile IGTV pe Instagram, Live-ul este o transmisiune video care te ajută să te conectezi și să interacționezi cu publicul în timp real. 

 

Poate fi un instrument foarte bun dacă îți dorești să  construiești o conexiune puternică între brandul tău și potențialii clienți, prin interacțiunea directă cu ei. În cadrul unui Live poți lansa subiecte de discuție prin care să obții feedback imediat și oferi imediat răspunsuri la întrebări. Oamenii prezenți într-un live sunt și cel mai valoros public al tău. 

 

Găzduirea unui Live te poate ajuta și să îți îmbunătățești vizibilitatea pe Instagram sau Facebook. De fiecare dată când sunteți live, persoanele care vă urmăresc vor primi o notificare în aplicație.

Videoclipul înregistrat ca urmare a unei sesiuni live va rămâne în Story-urile tale de Instagram timp de 24 de ore, timp în care va putea fi vizualizat de către cei care nu au fost pe fază în momentul live-ului. Pe Facebook îl poți posta, ulterior, într-o postare. 

Pentru un număr mai mare de vizualizări, anunță în avans printr-un Story faptul că urmează un Live și aplică în el stick-ul de contorizare al timpului rămas până la momentul Live-ului. În plus, poți încuraja publicul să seteze un memento printr-un click pe stick-ul de contorizare. 

3.Curatează conținutul pe care îl lansezi către public

 

În comunicarea cu publicul important nu este doar să lansezi informații despre tine, ci să alegi acele informații care ar putea fi de interes pentru publicul tău. Indiferent dacă este un conținut creat de tine sau de altcineva, atât timp cât are legătură cu produsul sau serviciul tău și ar putea fi o informație valoroasă pentru publicul tău, lanseaz-o. Aici pot intra articole, infografice, videoclipuri sau chiar postări realizate de altcineva pe care să le distribui alături de un copy relevant. 

Curatarea conținutului înseamnă că, din marea de informații de pe internet, vei alege acele materiale care sunt semnificative pentru publicul tau și le vei prezenta într-un mod relevant.

 

4.Folosește emoji-uri în copy-urile postărilor.

Folosirea emoji-urilor în strategia de marketing din Social Media este o modalitate creativă prin care poți atrage atenția consumatorilor, în timp ce comunici cu ei. În plus, emoji-urile vorbesc o limbă universală, atrag mai mult atenția asupra unui mesaj și transmit despre personalitatea brandului. Atât pe Facebook, cât și pe Instagram, postările care conțin emoji-uri obțin și o rată de engagement mai mare.

 

5.Creează grupuri de Facebook sau de LinkedIn

Este necesar să încurajezi socializarea în Social Media, iar cea mai bună modalitate prin care poți face asta este să creezi o comunitate unde să interacționezi lejer cu fanii tăi. În același timp, le oferi mână liberă să interacționeze între ei. 

Grupurile private de Facebook și de LinkedIn sunt un loc sigur în care îți poți cunoaște mai bine consumatorii, în timp ce interacționezi cu ei prin subiecte dedicate pe care le lansezi acolo.

 

Așadar, pornind de la informațiile de bază pe care le-am prezentat mai sus, ce tactici alegi să aplici imediat în strategia ta de marketing în Social Media? 

 

Dacă ai nevoie să îți treci rapid afacerea în online sau doar de o comunicare mai bună în această perioadă, ia în calcul și lucrul cu specialiști în domeniu. Dă-ne un semn și s-ar putea să descoperi că este mai avantajos decât credeai. Vezi cum ne poți contacta aici. 

 

În următorul articol vom continua să îți prezentăm și alte tactici pe care le poți pune în aplicare în Social Media, astfel încât să obții rezultate repede. 

 

Pe curând!

Amalia @district30

_

Dacă dorești să contactezi un consultant district30, poți scrie un mail la: amalia.buhaev@district30.ro

Pentru mai multe detalii despre implicarea  acestui partener în campania MMI Romania, #FacSchimbariSaCresc, poți intra aici: click

bottom of page